Allt du vill veta om BingoLotto

BingoLottos BingoBloggare Märta BingoMärta 2022-04-25

Mycket har hänt under BingoLottos livsspann. Mängder av glada miljonärer har korats, nya spelmoment har fått se dagens ljus och programledare har kommit och gått. Hur väl bevandrad är du i BingoLottos gedigna programhistoria? Nedan benar vi ut allt du kan tänkas vilja veta och avslutar med ett rafflande quiz!

Sagan om BingoLotto

De allra flesta känner till BingoLotto som ett tv-program. Men BingoLotto är mer än bara bingo, även om det var så allt började en gång i tiden.

Året var 1989 då BingoLotto för första gången sändes i den lokala TV-kanalen Kållevisionen i Göteborg. Programmet, som grundades av BingoLottos dåvarande VD Gert Eklund med Leif ”Loket” Olsson som bisittare, nylanserades två år senare i TV4 och blev därmed hela Sveriges gemensamma söndagsunderhållning. Inför premiären såldes 75 000 bingolotter, vilket kom att bli startskottet för en otrolig framgångssaga och en idel strävan efter att få Sveriges föreningar att fortsätta växa. För det är ju faktiskt i grund botten det BingoLotto har syftat till sedan starten – att generera pengar till Sveriges kämpande, fantastiska klubbar och föreningar.

Leif "Loket" Olsson på BingoLottos 30-årsjubileum

Det glada 90-talet

I takt med att 90-talets glansdagar gick växte sig BingoLotto allt starkare. Efter att ha sålt 75 000 lotter inför det första programmet i TV4 trappades försäljningssiffrorna gradvis upp till miljontals och succén var därmed ett faktum. Loket, som vid det här laget hade blivit ansiktet utåt för BingoLotto i allra högsta grad, behöll sin programledarroll ända fram till 1999, då han valde att lämna över stafettpinnen till Lasse Kronér.

BingoLottos programledare

Under årens lopp har vi fått se flertalet kända profiler i programledarrollen för BingoLotto. Sedan 2020 är det, som du säkert vet, fantastiska Lotta Engberg och Stefan Odelberg som varje söndag tar emot gäster och artister, delar ut enastående vinster och bjuder på sig själva. Sommaren 2021 var det dessutom premiär för BingoLottos Sommarkväll, där Casper Janebrink och Agneta Sjödin för första gången såg till att vi fick en underbar bingosommar!

Minns du vilka fler som varit programledare för BingoLotto? Friska upp minnet här!

BingoLottos programledare Lotta Engberg & Stefan Odelberg inför Nyårsbingo 2021

Folkkära dansband, schlagerdrottningar, rockstjärnor och världskändisar

Något som präglat BingoLotto genom tiderna är alla fenomenala gäster och artister som varit med och underhållit, sjungit, skojat, rimmat och delat med sig av sina tankar och minnen i programmet. Varje vecka gästas studion av nya och gamla stjärnor som med en bred mix av musikstilar låter BingoLotto få vara ett program för alla smaker. Många av dem är dessutom återkommande gäster i programmet. Arvingarna är ett lysande exempel – de har till vår stora glädje besökt oss hela 40 gånger, vilket gör dem till det band som besökt BingoLotto flest gånger. 

Du vet väl om att BingoLotto finns på Spotify? Där samlar vi musiken från alla artister som besöker oss. Läs mer om hur du kan lyssna på den ljuva musiken från BingoLotto här!

Lasse Kronér på BingoLottos 30-årsjubileum

Nu för tiden är det oftast svenska stjärnor som gästar BingoLotto, men visste du att världsartister som David Bowie, Dolly Parton, Céline Dion, Andrea Bocelli och Bonnie Tyler har uppträtt på BingoLottos scen? Det var mestadels under början av 00-talet, då Lasse Kronér var programledare för BingoLotto, som programmet hade återkommande besök från Hollywood. Läs om vad BingoLotto har betytt Lasse här!

Dagens BingoLotto

Idag handlar BingoLotto fortfarande i mångt och mycket om bingo. Spelmomenten utvecklas ständigt och vi presenterar nya, nervkittlande spel i form av luckor, hjul och dueller näst intill varje säsong. Vissa spelmoment får hänga med väldigt länge, medan andra har fått gästspela under en säsong eller två. Här kan du läsa mer om BingoLottos alla spelmoment!

Rickard Olsson framför FärgFemman i konfettiregn

Förutom bingo på söndagar erbjuder dagens BingoLotto en uppsjö av roliga aktiviteter! Här på sajten kan du bland annat spela bingo i vår digitala bingohall där du dessutom kan chatta och umgås med andra bingospelare, ta del av olika trendspaningar, tips och nyheter här på BingoBloggen, spela på digitala skraplotter och inte minst utmana hjärnan med våra digitala kluringar och korsord!

Spelmomenten och aktiviteterna må för all del förändras över tid, men vår största passion består; vi brinner fortfarande lika mycket för Sveriges föreningar och kunde efter Uppesittaren och Nyårsbingo 2021 känna oss riktigt stolta över att dessa två storkvällar tillsammans genererat hela 143 miljoner kronor till föreningslivet, vilket är rekord! Skulle man lägga alla sålda bingolotter sedan premiären 1991 i en vågskål hade man behövt fylla den andra vågskålen med cirka 6330 personbilar för att nå jämvikt. Det hade dessutom behövts ungefär 12 250 fotbollsplaner för att fylla en yta med antalet sålda bingolotter. Ganska imponerande, eller hur? Med det sagt är det kanske inte helt otänkbart att BingoLotto genererat svindlande 17 miljarder kronor till det svenska föreningslivet sedan 1991. Och mer ska det bli! 

En som verkligen brinner för föreningslivet är Ali Kavoshfar, som är ansvarig för kundtjänst och prenumerationsförsäljning på Folkspel. Läs mer om Ali här och hans passion för sitt jobb här!

Killar med röda lagtröjor håller om varandra på fotbollsmatch

Är du nyfiken på hur det kan se ut en vanlig söndag bakom kulisserna på BingoLotto? Häng med mig och mina kollegor backstage här!

Quiztime!

Okej, dags att gnugga bingoknölarna och testa kunskaperna i vårt stora BingoLotto-quiz! Några av svaren finns i detta inlägg, medan andra frågor kan vara lite klurigare. Lycka till!

Märta - Bloggare på BingoLotto

Tillbaka till bloggen

Hur bra koll har du på BingoLotto?

Vilket år sändes BingoLotto i TV4 för första gången?
Hur många miljonärer har BingoLotto korat genom åren?
I vilken kommun har flest bingolotter sålts genom åren?
Vad är BingoLottos syfte och mål?
Vilket av BingoLottos nuvarande spelmoment har funnits längst?
Hur många elefanter skulle nå en jämvikt med antal sålda bingolotter sedan starten?
Vilken världsartist har medverkat i BingoLotto?
Vilket band har gästat BingoLotto flest gånger?
Hur mycket pengar har BingoLotto genererat till föreningslivet sedan starten?
Vilket av dessa spelmoment finns inte i BingoLotto?
Hur många fasta programledare har BingoLotto haft genom åren?
Vem har hittills varit programledare för BingoLotto under längst period?
Hur många möjliga vinstchanser finns det varje vecka?
Hur mycket pengar genererade BingoLottos Uppesittarkväll och Nyårsbingo 2021 till föreningslivet?
Vilka var programledare för BingoLottos Sommarkväll 2021?

Arkiv