ALVARO ESTRELLA

Melloaktuella Alvaro Estrella har i många år varit en framstående multibegåvning på den svenska underhållningsscenen. Den 27 februari, kl. 18.00 i TV4, bjuder Alvaro – mannen som är att betrakta som rytmen personifierad – på godis för såväl öron som ögon från scenen i BingoLotto!

Alvaro Estrella

Alvaro har dansat och körat bakom artister i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Han har bland annat medverkat i Danny Saucedos ”Amazing”, Eric Saades ”Popular” och bakom artister som Måns Zelmerlöv, Darin, Carola, Agnes och Ricky Martin. Alvaros succéprestationen i numret till Dannys bidrag ”Amazing” resulterade i att han senare tilldelades Melodifestivalens webbpris som ”årets dansare” 2012. Två år därpå var tiden inne att testa vingarna på egen hand på Melodifestivalens scen, då Alvaro 2014 medverkade med det egna bidraget ”Bedroom”. Låten gick in som veckans högst placerade Melodifestivalslåt, på plats 9 på Digilistan, och har idag spelats hela 3,5 miljoner gånger på Spotify.

I september 2016, efter två års frånvaro från strålkastarljuset, släppte Alvaro sin nya singel "Side X Side", i samarbete med Amanuel AD Dermont, Ninos Hanna och Jenson Vaughan som arbetat med bland andra Mohombi, Britney Spears och Madonna.

Säsongen 2018/2019 gjorde han rollen som Chino i ”West side story” på Malmö operan – en rollporträttering som han hyllats flitigt och frekvent för.

2020 var det åter dags att äntra Melodifestivalens scen. Denna gång tillsammans med parhästen Mendez. Med låten ”Vamos Amigos”, som idag spelats över 7 miljoner gånger på Spotify, tog man Sverige med storm och spred en dansfeber utan dess like.

"Baila Baila"

För andra året i rad mötte Alvaro den svenska publiken på Melodifestivalens scen med låten "Baila Baila" i fjol. Han deltog i tredje deltävlingen där han tog sig till Andra chansen, och sedan vidare till final. Låten har gått varm i högtalare runtom i Sverige och har idag spelats mer än 8 miljoner gånger på Spotify!

"Suave"

I skrivande stund är Alvaro aktuell i Melodifestivalen för tredje året i rad. Låten beskrivs som en fartfylld, sensuell och flirtig poplåt vars titel lyder "Suave", vilket betyder "lugn" på spanska. Det var den 12 februari, under Melodifestivalens andra deltävling, som låten gjorde sin entré på den gnistrande scenen och till vår stora glädje kommer vi åter att få se framträdandet, då det i slutet av deltävlingen stod klart att låten gått vidare till semifinalen den 5 mars. 

"Låten handlar om just den där speciella känslan när man träffar på människan som får dig att känna dig svag i benen och helt förälskad. Om att våga ta modet och gå fram på dansgolvet, att för sig och ha roligt. ”Suave” är en ny sexigare version av mig, en låt som jag har varit delaktig i sen dag ett. Därför känns det extra speciellt och roligt att framföra den för första gången i Melodifestivalen", berättar Alvaro.

Den 27 februari, kl. 18.00, välkomnar vi Alvaro Estrella till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 25 februari väntar ännu en efterlängtad bingoafton! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Alvaro Estrella

Suave