ALVARO ESTRELLA

Melloaktuella Alvaro Estrella har i många år varit en framstående multibegåvning på den svenska underhållningsscenen. Den 9 juni, kl. 18.30 i Sjuan, bjuder Alvaro – mannen som är att betrakta som rytmen personifierad – på godis för såväl öron som ögon från scenen i BingoLotto!

Alvaro Estrella

Alvaro har dansat och körat bakom artister i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Han har bland annat medverkat i Danny Saucedos ”Amazing”, Eric Saades ”Popular” och bakom artister som Måns Zelmerlöv, Darin, Carola, Agnes och Ricky Martin. Alvaros succéprestationen i numret till Dannys bidrag ”Amazing” resulterade i att han senare tilldelades Melodifestivalens webbpris som ”årets dansare” 2012. Två år därpå var tiden inne att testa vingarna på egen hand på Melodifestivalens scen, då Alvaro 2014 medverkade med det egna bidraget ”Bedroom”. Låten gick in som veckans högst placerade Melodifestivalslåt, på plats 9 på Digilistan, och har idag spelats hela 3,5 miljoner gånger på Spotify.

I september 2016, efter två års frånvaro från strålkastarljuset, släppte Alvaro sin nya singel "Side X Side", i samarbete med Amanuel AD Dermont, Ninos Hanna och Jenson Vaughan som arbetat med bland andra Mohombi, Britney Spears och Madonna.

Säsongen 2018/2019 gjorde han rollen som Chino i ”West side story” på Malmö operan – en rollporträttering som han hyllats flitigt och frekvent för.

2020 var det åter dags att äntra Melodifestivalens scen. Denna gång tillsammans med parhästen Mendez. Med låten ”Vamos Amigos”, som idag spelats över 7 miljoner gånger på Spotify, tog man Sverige med storm och spred en dansfeber utan dess like.

"Baila Baila"

För andra året i rad mötte Alvaro den svenska publiken på Melodifestivalens scen med låten "Baila Baila" under 2021. Han deltog i tredje deltävlingen där han tog sig till Andra chansen, och sedan vidare till final. Låten har gått varm i högtalare runtom i Sverige och har idag spelats en massa miljoner gånger på Spotify!

"Suave"

Året därpå medverkade Alvaro i Melodifestivalen för tredje året i rad. Låten beskrivs som en fartfylld, sensuell och flirtig poplåt vars titel lyder "Suave", vilket betyder "lugn" på spanska. 

"Får inte nog"

Att byta sångspråk kan ta tid och kräver ett visst mått av mod. Det vet artisten, låtskrivaren och dansaren Alvaro Estrella. Han smygstartade redan för ett år sedan i och med släppet av ”Havanna”. Låten gjorde han tillsammans med mångårige kollegan och vännen Danny Saucedo och den blev det allra första Alvaro släppt på sitt andra modersmål. Det gav mersmak och nu äntligen står Alvaro ensam i strålkastarljuset och sjunger på svenska. Idag släpps singeln ”Får inte nog” – en mjuk, smeksam poppärla med latinska influenser som får oss att längta efter sommaren och kärleken.

"Att börja sjunga på svenska har alltid varit en ”soft spot” för mig och för att vara ärlig har jag varit lite rädd för den nakenhet det skapar. Men efter ”Havanna” märkte jag att det kändes helt rätt. Dels för att svenska är ett av mina modersmål men också för friheten att kunna uttrycka mig med mina egna ord.”

 

Den 6 juni, kl. 18.30, välkomnar vi Alvaro Estrella till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Alvaro Estrella

Suave