Claes Malmberg

Få kan lyckas med ett så brett spektra av olika slags karaktärer som Claes Malmberg. Han är med en mängd betydande roller i olika filmer, TV-serier och teateruppsättningar en av Sveriges mest folkkära skådespelare och ståuppkomiker. För tillfället är han högaktuell i årets julkalender. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, strålar Claes samman med hela svenska folket från rimstugan i BingoLottos Uppesittarkväll!

Claes Malmberg

Claes Malmberg har onekligen skaffat sig många strängar på sin lyra genom åren. Vissa förknippar honom med ”Parlamentet” där han tjänstgjort i många år som kvick underhållare, medan andra främst ser honom som pappan i Astrid Lindgrens ”Lotta på Bråkmakaregatan”. Sitt stora genomslag fick han dock i och med sin rebelliska rollfigur "Ronny Jönsson" i slutet av 80-talet. Han slog sig sedan samman med musikern och ståuppkomikern Lennie Norman, som kom att bli hans parhäst i det direktsända TV-programmet Måndagsklubben, som pågick mellan 1996 och 2000. Andra exempel på TV-sammanhang man kan ha beskådat Claes i är filmerna om mästerdetektiven Kalle Blomkvist, ”Saltön”, ”Doobidoo”, ”Så ska det låta” och ”Bäst i test”.

Claes är även hyllad inom teaterbranschen, där han har medverkat i olika uppsättningar och musikaler så som ”Les Misérables”, ”Little Shop of Horrors” och ”The Producers – Det våras för Hitler”, som han för sin insats erhöll det ärofyllda teaterpriset Guldmasken 2009.  

Melodifestivalen

2013 var det Claes tur att äntra Melodifestivalens stora scen tillsammans med Tommy Körberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander under gruppnamnet ”Ravaillacz”. Den svängiga låten, vid namn ”En riktig jävla schlager”, tog sig direkt till finalen i Friends Arena och slutade där på en tionde plats. Strax efter finalen tog sig låten in på Svensktoppen och har idag spelats närmare sex miljoner gånger på Spotify!

Liveshow

I dagsläget ser vi Claes i rollen som den vänliga grannpolisen ”Paul Isman” i SVT:s julkalender 2021 – En hederlig jul med Knyckertz, som är baserad på böckerna om Familjen Knyckertz. Nästa år drar han igång med uppföljaren till sina tidigare liveshower ”Live” och ”Still Alive”, som båda två har recenserats som succéer. I kommande show utlovas fyndiga sånger och oväntade upptåg i kombination med tillbakablickar, reflektioner kring manligt och kvinnligt samt aktuella händelser.  

Torsdag den 23 december, kl. 19.30 i TV4, säger vi varmt välkommen till Claes Malmberg som gör oss sällskap i BingoLottos rimstuga under Uppesittarkvällen!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade gäster i BingoLotto

Anders Jansson | Annika Andersson | Thomas Petersson | Carin da Silva | Daniel Norberg | Josefinito | Johan Östling | Mauri Hermundsson | Pia Johansson

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 3 mars väntar ännu en efterlängtad bingoafton! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?