Josefin "Josefinito" Johansson

De flesta är bekanta med programledaren och komikern Josefin Johansson, men inte lika många vet om att hon även musicerar. Men faktum är att mångfacetterade Josefin sjunger lika bra som hon skämtar. Den 3 april, kl 18.00 i TV4, tar hon ton på BingoLottos scen!

Josefin Johansson

Redan i tidig ålder hittar man inte sällan Josefin själv på flickrummet, med penna, papper och instrument nära till hands. Till en början handlar de flesta texterna om kaninen Blossom, men senare en del om Rickard i 8B. Längtan efter den stora scenen är påtaglig redan då. Efter genomförd teaterutbildning och ”stand up”-kurs belönas Josefin tidigt med rollen som programledare för P3:s nya humorsatsning. Framtiden inom komedi är därmed utstakad, men kärleken till musiken består. 

Trots att karriären inom underhållningsbranschen bokstavligt talat går som på räls, med stora framgångar i SVT:s ”På Spåret”, flertalet priser och programledarjobb, är Josefins längtan efter den svenska musikscenen fortsatt stor.

Sommaren 2019 sitter hon på en uteservering med bekantas bekanta varav en är producenten Robin Rudén, som tidigare arbetat med Alina Devercerski och Björn Olsson. De diskuterar favoritlåtar och att det skulle vara kul att göra något ihop. De börjar därefter skriva musik tillsammans. Mest på kul. Så småningom inser dock Robin och Josefin att de har riktigt bra material på gång och tillsammans har duon nu släppt ett flertal singlar - bland andra "Not My Favourite", en poppig smällkaramell som flirtar ohämmat med 90-talets eurotechno, samt "Fine Like Bordeaux", som fortsätter i samma spår – en medryckande danslåt som för tankarna till artister som E-type och de tidstypiska beatsen. Texten handlar om att överleva ett krossat hjärta och insikten om att man kommer klara sig riktigt bra trots allt.

Att det har blivit just denna genre är ingen slump. Josefin älskar 90-talet och eurodisco. Hon menar att hon mer eller mindre kan doktorera i band och artister som Aqua, Blümchen och Antiloop.  

"Honk Song"

Josefin är just nu aktuell med sin fjärde singel från den kommande fullängdaren som släpps till hösten. "Honk Song", som låttiteln lyder, är precis som de tidigare singlarna skriven av Josefin och Robin Rudén. Låten handlar, likt Josefins nya humorföreställning "Den stora kärleken", om kärlek och relationer. Föreställningen har premiär på Teatern i Halmstad den 15 september och beskrivs som en show med hög igenkänningsfaktor, en ständigt närvarande genans och alldeles underbara anekdoter från Josefins tid i dejtingens förlovade – eller förlorade land. 

Josefin på TV

Josefin har bland annat utsetts till "Årets kvinnliga komiker 2017" och vunnit "På Spåret" 2018. Under våren 2020 var Josefin programledare för SVT:s "Smartare än en femteklassare" för tredje året i rad. Hon har även varit programledare för radioprogram som "Pang Prego", "Morgonpasset Sommar" och "Musikguiden i P3: Sommarsession". 2020-2021 medverkade hon dessutom i "Alla mot alla med Filip och Fredrik", där hon våren 2021 vann tillsammans med komikern och författaren Jesper Rönndahl. 

 

Den 3 april 2022, kl. 18.00, välkomnar vi Josefinito till BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade gäster i BingoLotto

Anders Jansson | Pia Johansson | Thomas Petersson | Carin da Silva | Daniel Norberg | Annika Andersson | Mauri Hermundsson | Claes Malmberg | Johan Östling 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Josefinito

BonBon Bubblegum