Josefinito

De flesta är bekanta med programledaren och komikern Josefin Johansson, men inte lika många vet om att hon även musicerar. Men faktum är att mångfacetterade Josefin sjunger lika bra som hon skämtar. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, tar hon ton i BingoLottos Uppesittarkväll!

Josefinito

Redan i tidig ålder hittar man inte sällan Josefin själv på flickrummet, med penna, papper och instrument i nära till hands. Till en början handlar de flesta texterna om kaninen Blossom, men senare en del om Rickard i 8B. Längtan efter den stora scenen är påtaglig redan då. Efter genomförd teaterutbildning och ”stand up”-kurs belönas Josefin tidigt med rollen som programledare för P3:s nya humorsatsning. Framtiden inom komedi är därmed utstakad, men kärleken till musiken består. 

Trots att karriären inom underhållningsbranschen bokstavligt talat går som på räls, med stora framgångar i SVT:s ”På Spåret”, flertalet priser och programledarjobb, är Josefins längtan efter den svenska musikscenen fortsatt stor.

Sommaren 2019 sitter hon på en uteservering med bekantas bekanta varav en är producenten Robin Rudén, som tidigare arbetat med Alina Devercerski och Björn Olsson. Dom diskuterar favoritlåtar och att det skulle va kul att göra nåt ihop. Och börjar skriva musik tillsammans. Mest på kul. Men så småningom inser Robin och Josefin att det har riktigt bra material på gång. Tillsammans har de nu spelat in ett flertal singlar som kommer att släppas under 2020. På midsommarafton släpptes singeln "Not My Favourite" - en poppig smällkaramell som flirtar ohämmat med 90-talets eurotechno.

Nya singeln "Fine Like Bordeaux" fortsätter i samma spår - en medryckande danslåt som för tankarna till artister som E-type och de tidstypiska beatsen. Texten handlar om att överleva ett krossat hjärta och insikten om att man kommer klara sig riktigt bra trots allt.

Att det har blivit just denna genre är ingen slump. Josefin älskar 90-talet och eurodisco. Hon menar att hon mer eller mindre kan doktorera i band och artister som Aqua, Blümchen och Antiloop.  

Josefins låtskrivande har även påverkats av den rådande pandemin och hon menar att hon skriver låtar som skapar en känsla av trygghet och igenkännande:

"Den här senaste tuffa tiden som varit har jag behövt saker som är familjära. Jag lyssnar själv just nu nästan bara på samma hits jag hörde i högstadiet. Bekanta tongångar som kan krama en tillbaka till mellanstadiet. Det är nåt tryggt med den oförskämt glada attityden och den oförstörda framtidstron. Det är fest. Och det är dans."

Josefin på TV

Josefin har bland annat utsetts till "Årets kvinnliga komiker 2017" och vunnit "På Spåret" 2018. Under våren 2020 var Josefin programledare för SVT:s "Smartare än en femteklassare" för tredje året i rad. Hon har även varit programledare för radioprogram som "Pang Prego", "Morgonpasset Sommar" och "Musikguiden i P3: Sommarsession". 

 

Den 23 december 2020, kl. 19.30, välkomnar vi Josefinito till BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

I BingoLottos 30-årsjubileum, den 23 oktober, spelar vi fyra bingospel och kröner 30 extra miljonärer! Dessutom får vi besök av våra tidigare programledare och flera artister i världsklass! Vad väntar du på? Säkra din lott nu!

Josefinito

Holidate