Mauri Hermundsson

Att ”Mustiga Mauri” har etablerats som en av Sveriges mest kända YouTube-profiler på bara några år är ingen slump. Med ett evigt driv, en genuin nyfikenhet och ett hjärta av guld färdas han land och rike för att testa olika matkulturer, utse några av Sveriges bästa restauranger och möta människor som brinner för temat mat. Den 23 december 2021, kl. 19.30 i TV4, har vi den stora glädjen att välkomna Mauri Hermundsson till BingoLottos Uppsittarkväll!

Mauri Hermundsson

Alla som känner till Mustiga Mauri, eller Mauri Hermundsson som ju är hans faktiska namn, kan förmodligen skriva under på att det är svårt, näst intill omöjligt om man så vill, att hitta en mer älskvärd person. Och då är det inte en liten skara som känner till honom. Mauri har bland annat jobbat som journalist på Aftonbladet och Expressen sedan 2015, men det var när han på uppdrag av Aftonbladet startade YouTube-kanalen ”Uppdrag Mat” 2018 som det stora, publika genomslaget kom. Året därpå, 2019, blev han nominerad till "Årets förnyare" i Stora Journalistpriset. 

"Uppdrag Mat"

Fram tills idag har YouTube-kanalen växt till en av Sveriges absolut största med över 540 000 prenumeranter. Varje uppladdning har i genomsnitt imponerande 1-3 miljoner visningar, varav den mest populära, med titeln ”Försöker äta som Sveriges starkaste man på en dag”, har samlat på sig hela 3,3 miljoner visningar! Utöver att försöka äta som Sveriges starkaste man har Mauri bland annat bjudit Ed Sheeran på svensk husmanskost, testat maten i ett svenskt fängelse, bytt kost med Bianca Ingrosso under en dag, bjudit Zara Larsson på en lyxig dejt och låtit amatörer och proffs tävla i matlagning med olika förutsättningar. 

"Topp 1 i Sverige"

Tidigare i år startade man även podcasten ”Topp 1 i Sverige”, som dessutom visas i videoformat på YouTube-kanalen med samma namn. I denna intervjupodd, som också fått flera miljoner visningar på YouTube, får man följa med när Mauri möter människor med helt olika liv men en gemensam nämnare – de är topp 1 inom sin kategori.

"Lego Masters Sverige"

2020 klev Mauri in i en helt ny slags roll – nämligen som programledare för nysatsningen Lego Masters Sverige i TV4. Trots att Mauri aldrig tidigare hade programlett ett TV-program fanns det inga tvivel från produktionen om att han var som klippt och skuren för rollen. Inte helt otippat tog han sig an rollen med bravur och fick därmed programleda TV-programmet på nytt i årets upplaga.

Den 23 december 2021, kl. 19.30 i TV4, hälsar vi Mauri Hermundsson varmt välkommen till rimstugan i BingoLottos Uppesittarkväll!

 

Du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade gäster i BingoLotto

Anders Jansson | Annika Andersson | Thomas Petersson | Carin da Silva | Daniel Norberg | Josefinito | Johan Östling | Claes Malmberg | Pia Johansson

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 2 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Mauri & Daniel

Klarar de utmaningen?