Daniel Norberg

Uddevallasonen Daniel Norberg har under de senaste åren etablerat sig som konungen av musikparodier på Youtube och hans alster har setts av miljontals svenskar. Daniel har även utvecklat en nära relation till oss på BingoLotto – och har därför en given plats i rimstugan under BingoLottos Uppesittarkväll – den 23 december kl. 19.30 i TV4!

Daniel Norberg

Daniel slog igenom redan 2010 då han deltog i "Idol" i TV4, där han slutade på en åttondeplats. Många tänkte nog redan där och då att detta kunde bli starten på en spännande musikkarriär. Men bortsett från en fantastisk sångröst så var den gode Norberg också utrustad med en komisk tajming som få andra. Och när dessa två strålande ingredienser mixades så var Daniels framgångsrecept fött. Hans första stora succé, när Daniel gjorde ett parodiklipp på Melodifestivalen 2014, har idag fått över 5,5 miljoner visningar på Youtube.

Därefter har framgångarna rullat på löpande band. Inte nog med att Daniel tillsammans med sin bror Emil Norgren driver en Youtubekanal med 274 000 prenumeranter och över 100 miljoner visningar. Duon har även skapat Norbergs TV-tablå för SVT play och Daniel är dessutom programledare för TV4s humorprogram ”Mumbo Jumbo”.

Bingo Bingo Bingo

Att Daniel Norberg och BingoLotto har en mycket fin relation är ingen hemlighet. Daniel har medverkat i programmet vid flera tillfällen, mest minnesvärt kanske vid BingoLottos 25-årsjubileum där han framförde den egenskrivna BingoLotto-hyllningen ”Bingo Bingo Bingo”. Detta blir inte heller Daniels första Uppesittarkväll då han och brodern Emil även var med på Uppesittarkvällen 2016, då de bland annat framförde sin egna sång ”Inget rimmar på cykelhjälm".

Dessutom gästade man BingoLotto 2018, då Daniel tillsammans med brodern Emil fick uppfylla en pojkdröm och uppträda tillsammans på scen med Electric Banana Band. De framförde då ”Pelikanen”.

Nytt, gammalt och stulet – Norberg på Sverigeturné

I höst och vår lämnar Daniel och Emil Norberg sin vana position bakom TV- och datorskärmarna och ger sig ut på en Sverigeturné med föreställningen ”Nytt, gammalt och stulet”. En föreställning där man tar publiken med sig bakom kulisserna och berättar hur allt en gång började. Mycket exklusiva inslag utlovas, och förställningen kommer att spelas vid 18 tillfällen med start den 21 mars i Daniels hemstad, Uddevalla.

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar han BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Daniel Norberg live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän