Thomas Petersson

Med över 30 år i underhållningsbranschens trogna tjänst har han en given plats i Sveriges humorelit. Thomas Peterssons breda register innefattar allt ifrån egna humorföreställningar till att ha medverkat i några av Sveriges mest populära TV-program. Den 21 augusti 2022, kl. 19.30 i TV4, kan du räkna med många skratt då han gästar BingoLottos Sommarkväll!

Thomas Petersson

Att Thomas Petersson skulle bli komiker var från början inte en självklarhet. Efter att ha vuxit upp på en bondgård utanför Halmstad och gått fordonsteknisk linje på gymnasiet arbetade han som traktortekniker i sju år. Intresset för teater och humor har dock alltid funnits. Första scendebuten gjordes redan 1972 i skolpjäsen ”Tusse Trumpen” och vid sidan av traktorteknikeryrket sysslade han med amatörteater inom Arbetarnas bildningsförbund.

Karriären som komiker tog vid 1989, efter att Peter Wahlbeck upptäckt Thomas komiska potential och övertalat honom till att börja med stand-up. Han fick sitt TV-genombrott i humorprogrammet ”Släng dig i brunnen” som sändes från den anrika stand-up-krogen Norra Brunn i Stockholm under 90-talet.

Teater & TV-program

Sedan begynnelsen av sin karriär har Thomas smyckat sitt CV med en uppsjö av turnéer, succéföreställningar och medverkan i olika TV-shower. Han har bland annat varit med i ”På spåret” två gånger samt i ”Doobidoo”, ”Time out” och ”Bäst i test”. Han har dessutom medverkat i showturnén Diggiloo hela tio gånger, satt upp mängder av farser samt turnerat landet runt med de egna föreställningarna ”Best of Thomas Petersson”, ”Skakad inte störd” och ”Tillbaka i verkligheten”.

Edward-priset och Guldmasken

Med sin aldrig sinande kvickhet och professionalism har Thomas även prisats för sina insatser på scen. 1998 belönades han med Edward-priset och 2022 vann han, tack vare sin huvudroll i pjäsen "Hotelliggaren", Guldmasken i kategorin Bästa manliga skådespelare. 

Thomas har, till vår stora glädje, dessutom varit en återkommande gäst i BingoLotto under många år. Den 7 och 21 augusti 2022, kl. 19.30 i TV4, välkomnar vi honom åter till programmet då han gästar BingoLottos Sommarkväll!

Du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade gäster i BingoLotto

Anders Jansson | Annika Andersson | Carin da Silva | Claes Malmberg | Daniel Norberg | Josefinito | Johan Östling | Mauri Hermundsson | Pia Johansson

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 11 februari har vi laddat upp för ännu en kväll med BingoLotto Lördag Live. Spela till dig en bil, drömresan eller kanske en hög med kontanter! Blir det din tur på lördag?

Thomas Petersson

Så firar svenskarna semester