Thomas Petersson

Med över 30 år i underhållningsbranschens trogna tjänst har han en given plats i Sveriges humorelit. Thomas Peterssons breda register innefattar allt ifrån egna humorföreställningar till att ha medverkat i några av Sveriges mest populära TV-program. Den 8 oktober 2023, kl. 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, kan du räkna med många skratt då han gästar BingoLotto!

Thomas Petersson

Att Thomas Petersson skulle bli komiker var från början inte en självklarhet. Efter att ha vuxit upp på en bondgård utanför Halmstad och gått fordonsteknisk linje på gymnasiet arbetade han som traktortekniker i sju år. Intresset för teater och humor har dock alltid funnits. Första scendebuten gjordes redan 1972 i skolpjäsen ”Tusse Trumpen” och vid sidan av traktorteknikeryrket sysslade han med amatörteater inom Arbetarnas bildningsförbund.

Karriären som komiker tog vid 1989, efter att Peter Wahlbeck upptäckt Thomas komiska potential och övertalat honom till att börja med stand-up. Han fick sitt TV-genombrott i humorprogrammet ”Släng dig i brunnen” som sändes från den anrika stand-up-krogen Norra Brunn i Stockholm under 90-talet.

Teater & TV-program

Sedan begynnelsen av sin karriär har Thomas smyckat sitt CV med en uppsjö av turnéer, succéföreställningar och medverkan i olika TV-shower. Han har bland annat varit med i ”På spåret” två gånger samt i ”Doobidoo”, ”Time out” och ”Bäst i test”. Han har dessutom medverkat i showturnén Diggiloo hela tio gånger, satt upp mängder av farser samt turnerat landet runt med de egna föreställningarna ”Best of Thomas Petersson”, ”Skakad inte störd” och ”Tillbaka i verkligheten”. Sist men inte minst tog han sig till en rafflande gruppfinal i Filip & Fredrik's Alla mot Alla så sent som i våras.

Edward-priset och Guldmasken

Med sin aldrig sinande kvickhet och professionalism har Thomas även prisats för sina insatser på scen. 1998 belönades han med Edward-priset och 2022 vann han, tack vare sin huvudroll i pjäsen "Hotelliggaren", Guldmasken i kategorin Bästa manliga skådespelare.

Aktuell med ny stand up-show

Under hösten ger Thomas sig ut på en efterlängtad solo-turné med sin nya stand up-show Bara Skojar! med start den 5 oktober i Jönköping. Sedan den senaste turnén 2016 har han iakttagit omvärlden och samlat på sig nya skämt, vilket kommer resultera i en kväll fylld av skratt och galna historier med hög igenkänningsfaktor!

Thomas har, till vår stora glädje, dessutom varit en återkommande gäst i BingoLotto under många år. Den 8 oktober 2023, kl. 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi honom åter till programmet!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade gäster i BingoLotto

Anders Jansson | Annika Andersson | Carin da Silva | Claes Malmberg | Daniel Norberg | Josefinito | Johan Östling | Mauri Hermundsson | Pia Johansson

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Söndagen den 30 juni klockan 19.30 i TV4 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Visst hänger du med?

Thomas Petersson

Så firar svenskarna semester