Di leva & Dogge

Hör och häpna – en ny succéduo har skrivit in sig i den svenska musikhistorien! Vi pratar såklart om hiphopens största pionjär Dogge Doggelito och den fredsälskande rymdblomman Thomas Di Leva, som nu släpper ny musik tillsammans! Den 18 februari 2024, klockan 18.30 i Sjuan och TV4 Play, äntrar man BingoLottos scen!

Dogge Doggelito

Är det någon som förtjänar att kallas pionjär inom den svenska hiphopen är det Dogge Doggelito. Visst fanns det föregångare, men det var med Latin Kings enorma genomslag genren blev stor på riktigt.

Genom karriären har det blivit totalt tjugosex album, två grammisar, Cornelis-pris och en plats i Swedish Hall of Fame. Därtill flera filmer, röstskådespeleri, tv-produktioner, reklamspottar, konstutställningar och böcker. I höstas gjorde han också succé i TV4-produktionen ”Så mycket bättre”!

Thomas Di Leva

Rymdblomman från Gävle har släppt hela 22 album med klassiska hits som ”Vem ska jag tro på?” och ”Vi har bara varandra”. Han sätter ord på det vi alla känner, men kanske inte kan förklara. 

Den fredsälskande Thomas Di Leva har i skrivande stund varit verksam på den svenska musikscenen i hela 40 år. Under denna trogna tjänst har han sedermera vuxit fram som en av våra allra mest populära och välkända artister.

Thomas har släppt storsäljande alster som "Vem ska jag tro på", "Vi har bara varandra", "Dansa din djävul" och "Miraklet", varpå den förstnämnda har spelats drygt 5 miljoner gånger på Spotify. 2012 debuterade Di Leva i Melodifestivalen med låten "Ge aldrig upp", hans hittills enda framträdande i tävlingen. 

”Kämpa på”

Dogge Doggelito och Thomas Di Leva är aktuella med nya låten ”Kämpa på”. Låten är en varm, tung, svängig och känslig låt om att livet inte alltid är rättvist och att vi alla blir sårade, stöter på motgångar och regniga sorgliga dagar i våra liv, men att vi måste kämpa på för hjärtat, livet och kärlekens skull. Dogge och Di Leva medverkade även i TV4:s Nyhetsmorgon söndag i samband med releasen.

Det var sommaren 2023 då Di Leva satt i bilen på väg hem efter en konsert när Dogge Doggelito plötsligt dök upp jämsides i sin bil i andra filen. Dogge började tuta och vinka glatt. Strax därefter fick Di Leva ett sms på sin mobil från Dogge med frågan om att göra en låt tillsammans.

Di Leva kom hem och gick raka vägen in i sin studio och skrev första utkastet, sjöng och skapade musiken som skickades till Dogge för att rappa fram verserna. Några veckor senare skickade Dogge över sina fantastiska rap-verser som han sjungit in i ren inspiration hemma i Botkyrka. Resultatet är nya singeln "Kämpa på".

Den 18 februari, kl. 18.30 i TV4 Play och Sjuan, gästar man BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!