Guldgrävar-Stefan överraskar Bengt

Bengt Lycken från Fristad, hade haft en tuff tid. För 1 ½ år sedan brann han och fruns hus ner och sedan dess har det fått bo hos dottern medan det nya huset byggdes. Men en tröst i detta blev när han kom till nybygget och överraskades av Stefan Odelberg.

Dottern lurade bengt totalt

Bengt trodde att dottern hans bara ville följa med honom för att titta på hur husbygget framskred. Vad han dock inte visste var att dottern och BingoLotto tillsammans hade planerat detta för att överraska Bengt på plats. Han var nämligen denna månads vinnare av Extrachansen. Väl på plats överraskades Bengt av Stefan med en metaldetektor som han i en grushög hittade en plåtburk i vars innehåll, 100 000 kr var adresserat till Bengt. Och det var en glad vinnare som slog sig ner tillsammans med bingolotto.se några minuter efter att vinsten delats ut.

- Det känns nästan osannolikt egentligen. Vi har pratat om detta så länge och spelat BingoLotto i så många år. Att de aldrig kan komma till oss säger man när man sitter där framför TV:n. Men så hände det då plätsligt, berättar Bengt.

Ja, Helt plötsligt slår drömmen in. Vad tänkte du när ni svängde upp till ert hem med bilen?

- Först trodde jag att det var grannfrun som stod där på vägen. Hon som var med er var väldigt lik henne, men så såg jag att det inte var hon. Då såg jag i stället någon tjomme med en metalldetektor där, och det blev ännu mer förvirrande. Jag tänkte om det var byggfirman som skulle filma något där? Man hinner ju inte tänka så mycket mer än så. Sen visade det ju sig att det var vår dotter som lurat oss så, haha!

ska köpa nya öbler för bingolottovinsten

Lurad det blev Bengt, men framför allt lycklig för pengarna han vann, 100 000 kronor kommer att komma mycket väl till pass nu när de snart ska fylla sitt nys hem.

- Ja det kommer betyda väldigt mycket. Försäkringsbolaget betalar ju själva huset och garaget, men möbler och sådant blev det ju heller inget kvar av, utan det får vi bekosta själva. Så detta kom som en skänk från ovan.

Var inte hemma när huset brann ner

Vad var det som hände den kvällen när huset brann ner?

- Ja, jag var inte hemma när det hände. Min fru hade lite andra damer på kalas den kvällen. Jag själv var hos min svåger i Dalsjöfors. Min fru försökte ringa mig på kvällen när detta hänt, men jag gör alltid så att på kvällen så stänger jag av telefonen så att det ska vara tyst. Så jag hörde inget. Och det var väl kanske lite tur i oturen för om jag hört om detta då så hade jag förmodligen satt mig i husbilen och kört hem där på natten, vilket nog inte hade varit så bra.

Men nu byggs ett nytt hus upp på samma plats. När ska det bli inflyttning?

-Till midsommar ska det vara klar. Våra sängar kommer att levereras först. Det var det vi beställt än så länge. Det finns ju som sagt inga möbler kvar överhuvudtaget, men med denna nya vinst kommer vi kunna börja titta på nya saker nu!

Inflyttning och midsommarfest

När blir det inflyttning?

Till midsommar ska det vara klart. Våra sängar kommer levereras först. Det är det vi beställt än så länge. Ja det finns inga möbler kvar överhuvudtaget så vi kommer titta på nya saker nu.

Och BingoLotto kommer du fortsätta spela nu va?

- Ja då det är klart! BingoLotto går ju till en god sak. Jag stödjer ju Fristad GoIF och Äspereds IF med min prenumeration.

Med det tackar vi Bengt och gratulerar honom återigen till vinsten. Men innan jag och Stefan hinner åka därifrån stoppar Bengt oss och säger

- Nu hoppas jag att ni kommer hit och firar Midsommar med oss killar!

Nedan kan du se När Stefan överraskade Bengt och bakomfilmen hur överraskningen planerades.

Tillbaka till vinnarna