Andreas Lundstedt

Med över 25 år i branschen och otaliga hits som har förgyllt dansgolven runtom i Europa är det knappast någon överdrift att kalla honom Sveriges okrönte discokung. Den 25 september 2022, klockan 18:00 i TV4, äntrar ingen mindre än Andreas Lundstedt BingoLottos scen med tolkningar av George Michaels musik!

Andreas Lundstedt slog igenom i Melodifestivalen år 1996 med bidraget Driver dagg faller regn som tog honom ända till en andraplats i tävlingen. Två år senare bildade Andreas gruppen Alcazar tillsammans med Tess Merkel och Annika Kjaergaard. Genombrottet för gruppen kom med superhiten Crying at the discoteque som tog sig in på topplistor i flera europeiska länder.

Andreas i Melodifestivalen

Andreas har deltagit i Melodifestivalen inte mindre än nio gånger. Fyra gånger som soloartist och fem gånger med Alcazar där gruppen har tävlat med bidrag som Not a sinner nor a saint, Blame it on the disco och Stay the night. Andreas har även tävlat i Eurovision Song Contest en gång, i Aten 2006, där han representerade Schweiz tillsammans med en grupp sammansatt av sex artister från sex olika länder.

Övriga meriter

Bakom sig har Andreas Lundstedt även en karriär som musikalartist. Bland annat spelade han huvudrollen i Saturday night fever på Oscarsteatern 2005 och medverkade i Legally Blonde 2011. År 2018 meddelade Alcazar att man skulle splittras efter 20 år tillsammans och gruppen gav sig under slutet av året ut på avskedsturné. Den absolut sista spelningen gjorde Alcazar på Nyårsafton 2018.

2022 fyller Andreas 50 år och detta firar han med att ge sig ut på sverigeturné med sitt drömprojekt; FREEDOM - The music of George Michael där Andreas hyllar och tolkar idolen George Michaels musik.

Men innan dess väntar ett uppträdande i BingoLotto. Den 25 september 2022, klockan 18:00 i TV4, ser du Andreas Lundstedt i BingoLotto.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 11 februari har vi laddat upp för ännu en kväll med BingoLotto Lördag Live. Spela till dig en bil, drömresan eller kanske en hög med kontanter! Blir det din tur på lördag?

ANDREAS LUNDSTEDT

Freedom