Semester i Sverige - våra bästa hemester-tips!

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2023-05-22

Sverige visar sig onekligen från sin allra bästa sida under sommarmånaderna och att resa runt i vårt avlånga land och spendera härliga semesterveckor på hemmaplan är faktiskt helt underbart. I Sverige finns allt från magiska stränder till gemytliga naturupplevelser och andra fina sevärdheter.

I det här inlägget kommer jag ta med er på en resa genom sommar-Sveriges bästa pärlor och hoppas därmed på att kunna inspirera dig till en fantastisk semester hemma i sommar. Jag hoppas att kunna bjuda på del oupptäckta tips i denna lista som du kanske inte hunnit prova på, fastän att de ligger nära till hands hemma i Sverige!

Sommarweekend i Göteborg

Funderar du på att kombinera semestern med träning? BingoJohanna gillar semestrar med puls och har listat sina bästa träningsresor i Sverige!

Båtluffa i Stockholms skärgård

Hur upplever du lättast undangömda vikar, solvarma klippor och platsen där Saltkråkan härjade? Jo – genom att köpa ett fem dagars båtkort och med hjälp av det upptäcka Stockholms fantastiska skärgård. Här finns det gott om platser att tälta på och uppleva friheten i att bo i naturen trots att man är nära storstaden. Och för dig som är mer bekväm finns det självklart också ett flertal mysiga vandrarhem att ta in på.

Båtluffa i Stockholm

Sugen på fler sommartips i Stockholm? Läs gärna vårt blogginlägg om fem saker att hitta på i Stockholm på sommaren.

Duka upp till picknick på några av Sveriges bästa picknick-platser

Fantastisk utsikt vid Skansen Kronan i Göteborg

Är du också förtjust i den mysiga stämning en fantastisk utsikt över solnedgång kan frambringa? Då finns det egentligen inget bättre tips än uppe på utkiksplatsen vid Skansen Kronan i Göteborg. Här kan du njuta av lugnet och samtidigt kika ner över den myllrande och levande staden nedanför. Minst sagt en personlig favorit bland picknickplatser!

Picknick i Stadsparken i Kalmar

I sommarstaden Kalmar kryllar det av mysiga platser att lägga ut picknick-filten och packa upp picknick-korgen på. En av mina personliga picknick-favoriter i Kalmar är Stadsparken som minst sagt bjuder in till en gemytlig fikastund under bar himmel med fantastiska naturupplever.

Picknick i det gröna

Minnesvärd dagstur till Djäkneberget i Västerås

Med höjder som tar er högre än toppen av domkyrkan i Västerås finner du en populär plats för såväl besökare som för Västeråsarna själva på Djäkneberget. Och det är inte för intet Djäkneberget många gånger kallats en av Västerås absolut finaste och bästa platser för just picknick!

Och du, när du ändå är på plats i Västerås – upptäck gärna stadskärnan och njut av att faktiskt befinna dig i Sveriges äldsta stad! Västerås grundades 990 och har mycket fin medeltida arkitektur och historiska platser att se.

Picknickkorg

Valt vilken plats du vill picknicka på? Missa inte sommarens bästa picknick-tips innan du packar picknick-korgen!

Storstadsweekend i din favorit av de svenska storstäderna

Ta med dig din stora kärlek eller bästa vän på en resa i någon av Sveriges vackra storstäder i sommar! En storstadsweekend blir garanterat en succé, särskilt när du kan njuta av våra vackra svenska städer i sommarvärme.

Stockholm - Strosa på Djurgården, välj mellan hundratals magiska restauranger, botanisera kring Hornstulls marknad på söder, eller som tidigare nämnt, båtluffa i den vackra skärgården? Det är bara några av de saker Stockholm bjuder på. Vill du läsa mer om vad man kan göra i Stockholm på sommaren? Missa inte vårt inlägg om sommar i Stockholm!

Sommarweekend i Stockholm, Gamla stan

Göteborg – Västkusten bjuder på färska skaldjur, vackra klippor och salta bad; men visste du att du också kan övernatta på kärleksfullt dekadenta Hotell Pigalle eller Dorsia, äta en stor kanelbulle i mysiga Haga eller känna dig hipp när du hänger på Långgatorna? I Göteborg är allt möjligt! Och behöver du fler tips på saker att hitta på i Göteborg under sommarsemestern bjuder vi på det här.

Sommarweekend i Göteborg

Malmö – Om sydligare breddgrader faller dig mer i smaken finns ju alltid Malmö med sin vackra slottspark, otroliga arkitektur i form av Turning Torso och storstaden Köpenhamn bara ett stenkast bort. Vill du ha mer tips kring vad du kan hitta på under din visit kan du läsa det här inlägget som ger tips på saker att göra i Malmö under semestern.

Svenska badplatser när de är som bäst

Kanske tänker du att man behöver resa till exempelvis Grekland för att uppleva vita puderstränder, turkosgrönt vatten eller kristallklara vikar? Faktum är att vårt avlånga land också bjuder på otroligt många vackra kustremsor och sjöar, som samtliga bjuder in till härliga svalkande dopp.

På många svenska stränder hittar du också härlig puls i form av fantastiska restauranger och after beach med tillhörande semesterkänsla men också lite lugnare och mer rogivande naturupplevelser.

Läs gärna vårt blogginlägg om bästa badstränderna i Sverige och boka upp vilka badplatser du vill checka av i sommar. Simma lugnt!

Bästa badplatserna i Sverige

Camping för alla

Vill du hitta en camping som passar just dig och ditt sällskap? Då ska du spana in BingoLottos Campingspecial där du hittar masssor av tips på campingplatser i Sverige - vare sig du reser med barn och familj eller tillsammans med din partner och vill ha en mysig och romantisk campingupplevelse. Du får tips på campingar med extra allt, mysig glamping och äventyrlig camping i en flytande stuga, så in och läs BingoLottos stora Campingspecial nu!

Ett mysigt inrett glampingtält står vid ett trädäck i skymningsljus

Husvagnssemester i Sverige

Jag hävdar ju med viss bestämdhet att det inte finns något som andas så mycket svensk sommar som just husvagnssemester och camping. Konceptet är dessutom fantastiskt av den anledning att det lämpar sig perfekt för en Sverige-turné.

Det enda du behöver är att spika vilka godbitar du vill åka till med hjälp av vår lista över Sveriges bästa campingar, sedan är det bara att koppla på husvagnen på bilen och ge dig iväg på sommarens stora camping-äventyr! 

Husvagnssemester i Sverige

Men du, innan du ger dig ut på vägarna bör sägas att trafikreglerna är många och i ständig förändring. Därför finns det, oavsett om du är gammal i gemet eller en gröngöling i vägtrafiken, goda skäl till att uppdatera sig och testa sina kunskaper! Gör det här du också!

Förhoppningsvis är du nu fulladdad med härliga tips inför din semester på hemmaplan i sommar!

 

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Behöver du ännu mer inspiration inför din hemester i Sverige? Min goda blogg-kollega BingoFredrik har skrivit ett härligt inlägg med massor av tips om saker du kan sysselsätta dig med under semestern på hemmaplan. Ta även en titt på inlägget om hur du bäst skyddar dig mot sommarplågorna, så du kan njuta av din semester till fullo! Ds.

Tillbaka till bloggen


Arkiv