”Väder-Madde” i solstolen hos Agneta och Casper

BingoLottos BingoBerra BingoBerra 2022-06-30

Hon har presenterat sol, vind och vatten för hela svenska folket sedan 1992. Dessutom fått svara på en och annan meteorologisk fråga i civila sammanhang. "Om jag är trött på att prata väder med folk? Absolut inte, det är bara kul", säger Madeleine Westin efter snart 31 år i TV-rutan.

En av många gäster i årets upplaga av BingoLottos Sommarkväll är en person med ett starkt engagemang kring miljöpåverkan och vårt klimat. Dessutom med en kaptensgrad i Försvarsmakten, föreläsningar inom retorik och som rådgivare och vädertaktiker inom kappsegling, författare och programledare. Med andra ord en bred bas och intressanta ämnen att diskutera.

"Personligen är det bara kul att svara efter bästa förmåga"

Då Madeleine Westin besöker Agneta Sjödin och Casper Janebrink i årspremiären från Askimsviken i Göteborg, alltså nu på söndag den 3 juli, kan vi dock utgå från att det kommer att pratas en hel del blåst, regn, molnfri himmel och prognos.
– Klart det i olika sammanhang blir frågor från dem man träffar. Samtidigt är det bara kul och ingår i mitt yrke. Precis som läkare får frågor om sjukdomar eller aktieproffs ombeds kommentera börsen. Det är väl ingen skillnad, egentligen, säger Madeleine.

Jo, det är det allt… För vad är viktigare i juni, juli och augusti? Vilket ämne avhandlar vi oftast under sommaren? Nederbörd eller uppehåll avgör inte minst hur kvällens måltid kommer att se ut. Eller om morgondagens aktivitet ska handla om bad och strand eller familje-Yatzy i ett förtält?
– Okej, det kan jag hålla med om. Vi är beroende av vädret på ett annat vis i semestertider. Men personligen är det bara kul att svara efter bästa förmåga. Jag ser fram emot att komma till Västkusten och BingoLotto. Det är hedersamt och ska bli superroligt.

Här kan du läsa mer om BingoLottos Sommarkväll!

Om du får välja sommarväder, hur ser det ut?
– Sol. 25 grader i luften och en bris på havet i en segelbåt. Jag har hört att det knappt kom en enda droppe regn under fjolårets sändningar. Det handlar förstås till stor del om lokaliseringen ute vid kustbandet, där det normalt regnar mer sällan än inåt land. Vi får hoppas på samma utveckling den här sommaren. Min absoluta favorit är annars att vara ute en krispig höstmorgon.

Då gärna i sällskap av sina fyrfota vänner. Djur är en hobby och fritid som vuxit till mer än så.
– Vi kan väl säga att jag skapat mig ytterligare ett jobb. Vi har en egen gård söder om Stockholm och ett antal hästar som kräver sitt.

Segelbåt med vitt segel på havet med blå himmel en sommardag
Madeleine tackar inte nej till en solig dag på en segelbåt!

En riktig solskenshistoria

Madeleine har medverkat i BingoLotto vid två tillfällen tidigare och vet vad programmet innebär för många. Inte minst det unika föreningsliv vi har i vårt land.
– Vi är fem barn i familjen, som i dag vuxit ur tonåren. Då de var i åldrarna 10–19 år var det verkligen taxi-uniformen på med aktiviteter hela tiden och överallt. Inte minst fotboll i Segeltorp och Enskede. Jag har stått i café, jag har sålt lotter, jag vet vad Folkspels överskott genom åren betyder. Över 17 miljarder sedan starten, det hade jag dock inte riktigt koll på. Fantastiskt mycket pengar och vilken skillnad det gör i så många sammanhang. Kanske ska vi i sammanhanget till och med kalla det för en riktig solskenshistoria.

Snabbfakta om Madeleine Westin

Är chef för TV4:s väderredaktion.
Är den meteorolog som idag varit verksam längst i TV.
Har tidigare arbetat som meteorolog för såväl Flygvapnet som Marinen.
Har varit programledare för serien ”Mera Väder”, båtprogrammet ”Kasta Loss” och ”Sommarvädret”, en serie om klimatpåverkan och svenskt kustlandskap.
Dessutom serier som Svenska Hamnar och Svenska Pärlor.
Sommarpratare 2009.
Föreläsare på temat: ”Miljö – ur alla olika perspektiv”

Läs mer om Madeleine Westin och hennes spännande karriär här!

Övriga gäster och artister som kommer och förgyller BingoLottos åtta sommarkvällar är Daniel Norberg, Klara Hammarström, Doktor Mikael, Paul Rey, Alexandra Zazzi, Annelie Pompe, Caroline af Ugglas, Cazzi Opeia, Chris Kläfford, Thomas Petersson, Elisa Lindström, Andréa Brändström och Arvingarna

Text: Ulf Jörnvik 
Foto: Pressbild 

Tillbaka till bloggen


Arkiv